Hoeve Oud Meerveld
Fietstocht en oplaadpunt electrische fiets
  Klompenpad Griezeveensepad
   Contact
    Verkoop van dieren
     dieren

     Fietstocht plannen

      

      

      

      Plan uw route met behulp van het knooppunten netwerk. Onderweg kan u gebruik maken van Rustpunten waar u uw fiets kan opladen, het toilet bezoeken en genieten van een kopje koffie.

     https://www.fietsnetwerk.nl/ 

     https://www.fietsnetwerk.nl/knooppunt/hoeve-oud-meerveld-nijkerk/  

     Voor de rustpunten in nederland: alle locaties gratis te uploaden vanaf de website rustpunt.nu. Ook een digitale fietsrouteplanneren de Rustpuntzoeker zijn op die site.

     Wij op Hoeve Oud Meerveld presenteren ook  een fietstocht van 65 km langs meerder bedrijven in de omgeving die Zeldzame Landbousdierrassen houden. Deze bedrijven zijn net als wij aangesloten bij de Stichting zeldzame Huisdierrassen en zorgen daardoor voor het behoud en voor de genetische diversiteit onder de Landbouwhuisdieren in Nederland. Dit doen ze door authentieke rassen te promoten zodat ze weer een onderdeel van de samenleving worden. Zo kunnen ze ingezet worden bij duurzame landbouw, natuurbeheer, sport en recreatie en als hobbydier.  De dieren die op Hoeve Oud Meerveld verblijven behoren (bijna) allemaal tot deze oude rassen.

     U fietst voor een groot deel via het fietsknooppunten netwerk. De route is dagelijks gratis bij ons verkrijgbaar.

      

     Stichting Rustpunt: www.rustpunt.nu

     Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars, herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen, een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij. Op basis van zelfbediening

     Ook kan van het toilet gebruik gemaakt worden.  Meestal zijn rustpunten ingericht bij bebouwing (een boerderij of ‘landhuis’) en bieden ze de recreant een plek om even op adem te komen, een kopje koffie te drinken en eventueel een elektrische fiets op te laden.  

     Op de meeste locaties kun je een kijkje nemen op het erf zelf en iets opsteken over cultuurhistorie van het pand  en de streek of  over de passie van de bewoner zelf. Op enkele Rustpunten zullen tevens eigen agrarische producten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, een beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gedetailleerde kaart aanwezig van het gebied, waarop alle punten, inclusief naam, adres en woonplaatsgegevens vermeld staan.