Hoeve Oud Meerveld
Fietstocht en oplaadpunt electrische fiets
  Klompenpad Griezeveensepad
   Contact
    Verkoop van dieren
     dieren

     Verkoop

     Als u van plan bent om een dier bij ons aan te schaffen dan wijzen we u op onze verkoopvoorwaarden. In het verleden is het  tot een vervelende  situatie gekomen waardoor wij genoodzaakt zijn om enkele voorwaarden op papier te zetten.

     Zo hopen we op een fijne manier u te kunnen helpen en weet de koper waar hij/zij aan toe is. Dieren die te koop worden aangeboden zijn raszuiver en evt. ook geschikt voor de fok. Uiteraard zijn de konijnen ook geschikt als huisdier! Vooral als u ze van jongs af aan heeft, worden ze erg tam.

     Als wij twijfelen over de gezondheid van een dier , dan wordt het niet verkocht. De dieren worden verantwoord gefokt, maar we kunnen natuurlijk niet in een diertje kijken en we kunnen al helemaal niet zien hoe er met een dier wordt omgegaan als het verhuisd is naar een nieuw baasje. Hierom hebben we besloten dat we geen garantie kunnen geven op de dieren. (ook bij een dierenwinkel krijgt u vaak geen garantie op een dier) Dat betekent ook dat er bij gemaakte kosten van bijvoorbeeld een dierenarts, geen vergoeding tegenover zal staan. Als een diertje onverhoopt ziek wordt na aanschaf, kan u  uiteraard wel altijd bij ons terecht voor advies en hulp.

     Als u graag een dier bij ons wilt aanschaffen verdiep u dan goed in verzorging van het dier. Hiervoor is op internet voldoende informatie te vinden. Voor advies mag u ons ook altijd bellen.

     Aankoop van een varken/koe/geit/schaap:  

     U krijgt de stamboekgegevens van het dier mee. Vervolgens kan u zelf beslissen of u ook bij het stamboek wilt worden aangesloten.

     Onze koeien zijn leptovrij gecertificeerd

     Onze geiten zijn CAE en CL vrij gecertificeerd. Tevens zijn ze ingeënt tegen Q-koorts

     Onze schapen zijn Zwoeger en Scrapie vrij gecertificeerd. Tevens zijn ze ingeënt tegen Q-koorts

      

     Aankoop van een konijn/kip:

     U krijgt u  een voederschema en wat voer mee, om over te schakelen op uw eigen merk voer. Wij kopen ons voer bij de Welkoop/Rijnvallei. (konijnenkorrel). Er zijn veel verschillende soorten voer met leuke gekleurde stukjes e.d. erin, maar alleen konijnenkorrel met wat hooi en water is voldoende. De jonge konijntjes mogen het nest verlaten vanaf de leeftijd van 6-8  weken.

      

     Vervoer na aankoop van een dier:

     Het transport moet door de nieuwe eigenaar zelf geregeld worden en is geheel op eigen verantwoording. Het dier (konijn/kip/poes) moet worden vervoerd in een transporthokje of doos die afgesloten kan worden. Het dier moet tijdens de reis donker vervoerd worden om stress te voorkomen. Dit kan in de achterbak of onder een deken. Dit lijkt zielig maar is echt het beste voor een diertje. Dieren zijn nu eenmaal niet gewend aan alle geluid- en lichtinvloeden die er tijdens transport langskomen.

      

     Reserveren van een dier:

     Bij een  reservering vragen wij een aanbetaling. Dit is de  helft van het aankoopbedrag. We vragen om te voorkomen dat een gereserveerd dier niet wordt opgehaald en we andere mensen teleur moet stellen die het dier wel graag hadden willen hebben.
     Deze aanbetaling wordt niet teruggegeven wanneer een gereserveerd dier wordt geannuleerd. Een uitzondering hierop is als het diertje komt te overlijden of ziek wordt voordat u het komt ophalen. U krijgt dan de aanbetaling terug.