Hoeve Oud Meerveld
Fietstocht en oplaadpunt electrische fiets
  Klompenpad Griezeveensepad
   Contact
    Verkoop van dieren
     dieren

     Rustpunt t'Ouwe Melkhok

     In ‘t Ouwe Melkhok’ waar tot 20 jaar geleden nog de melktank stond om de verse melk te bewaren hebben wij nu het rustpunt voor voorbijgangers gecreëerd.  

     U kan hier terecht in 't Ouwe Melkhok voor een kopje koffie/thee met wat lekkers. Het is allemaal op basis van zelfbediening omdat dat past binnen het concept van rustpunt.nu.

     In het rustpunt die uitkijkt vover de weilanden en onze dieren kan u ook terecht voor informatie over Hoeve oud Meerveld en de zeldzame huisdierrassen die er lopen.

      

     Het idee voor een rustpunt begon met een kleine picknickplaats voor aan de weg omdat we veel mensen uit de zandweg tegen over ons zagen komen die vervolgens op de straat wat gingen staan drinken. Het rustpunt-concept kwamen we tegen in de krant en vonden we passen bij onze ideeen. Door het rustpunt kunnen we mensen in contact brengen met cultureel erfgoed, en daarbij brengt het een stukje gezelligheid op ons erf mee.

      

              

      

     Missie van stichting Rustpunt: www.rustpunt.nu

     Op bestaande erven, langs routestructuren in het buitengebied, aanbrengen van laagdrempelige voorzieningen waar deze niet aanwezig zijn en deze in stand houden. 

      

     Gelegen aan een fiets- of wandelroute, treffen passerende fietsers of wandelaars, herkenbaar aan het rustpuntbord tussen eikenhouten palen, een -uit inlands hout vervaardigse- robuuste picknickset en een typisch boomstam-fietsrek een vaak onverwachte en mooi gelegen plek aan waar gepauzeerd kan worden en men een kop koffie, thee of beker limonade kan nuttigen met iets lekkers er bij; dit tegen een vrijwillige bijdrage.

     Ook kan van het toilet gebruik gemaakt worden. Rustpunten zijn een initiatief van Heemskerk Advies- en Ontwikkelingsbureau en neergelegd in de Stichting Rustpunt. Meestal zijn rustpunten ingericht bij bebouwing (een boerderij of ‘landhuis’) en bieden ze de recreant een plek om even op adem te komen, een kopje koffie te drinken en eventueel een elektrische fiets op te laden. In heel Overijssel en Groningen, Laag Holland (NH), de Achterhoek en op de Veluwe zijn inmiddels bijna 500  Rustpunten actief.

      

     Op de meeste locaties kun je een kijkje nemen op het erf zelf en iets opsteken over cultuurhistorie van het pand  en de streek of  over de passie van de bewoner zelf. Op enkele Rustpunten zullen tevens eigen agrarische producten te koop aangeboden worden; in sommige gevallen kan de bezoeker de boerderij, een beeldentuin of museum bekijken of een Bed & Breakfast overnachting boeken. Op elk Rustpunt is een gedetailleerde kaart aanwezig van het gebied, waarop alle punten, inclusief naam, adres en woonplaatsgegevens vermeld staan.

      

      Er is vaak informatie aanwezig over welke horecagelegenheid of belevingplek een mogelijk volgende stop kan zijn. Voor smartphones zijn alle locaties gratis te uploaden vanaf de website rustpunt.nu, terwijl ook een digitale fietsrouteplanneren de Rustpuntzoeker op die site aanwezig zijn.